Nu ook airco's bij VSB!

Makkelijk je cv-ketel bijvullen? Lees hier hoe het werkt.

De druk in de cv-installatie moet minimaal 1 Bar zijn. Als dat niet het geval is, kunnen er storingen ontstaan. Als u heeft geconstateerd dat druk in systeem lager is dan 1 Bar kunt u de cv-ketel het beste bijvullen met water. Zorg ervoor dat je een emmer of bakje in in de buurt hebt.

  1. Laat eerst uw cv-ketel afkoelen voordat je bijvult, door thermostaat in woonkamer lager te zetten.
  2. Koppel uw vulslang op de (chroom) tapkraan deze zit vaak onder of naast de cv-ketel, Het kan zijn dat bijvoorbeeld een wasmachine op deze kraan is aansloten zorg dan wel dat je kraan eerst dicht draai voordat je slang loskoppelt.
  3. Draai dop van de vulkraan af, eventueel gebruik je hiervoor een waterpomptang.
  4. Vul de slang met water zodat alle lucht uit de slang is voordat je deze koppelt op de vulkraan.
  5. Draai hendel van de vulkraan open. Als er geen hendel op vulkraan zit maar een vierkante plug dan kun je deze met achterzijde van dop van vulkraan openen door streepje op plug in de lengterichting zetten.
  6. Draai nu voorzichtig de tapkraan open en vul bij tot ca. 2 Bar dit wordt aangegeven op een mano-meter of bij nieuwere toestellen op scherm van de cv-ketel.
  7. Als ketel op druk is zet je eerst (chroom) tapkraan dicht vervolgens zet je de vulkraan dicht daarna koppel je slang aan zijde van de vulkraan los. Let op! er staat nog druk op de vulslang, overtollig water laat je in de emmer lopen.
  8. Draai dop weer op de vulkraan.
  9. U kunt nu thermostaat in woonkamer weer hoger zetten de installatie staat weer op juiste druk.

Bekijk de meest gestelde vragen

Toch nog een vraag? Neem dan contact op

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×