Nu ook airco's bij VSB!

Test je cv-ketel in drie eenvoudige stappen. Zo voorkom je straks problemen!

De eerste koude dag na de zomerperiode is een piekmoment voor de cv-ketel. Als de cv-installatie na enkele maanden pas weer in actie moet komen, komen er vaak storingen aan het licht. Voor de onderhoudsmonteurs betekent dat topdrukte. Om te voorkomen dat we door deze drukte niet direct kunnen schakelen zoals je van ons gewend bent, kun je zelf een eenvoudige test doen. Wanneer je dit rond eind september doet, heb je nog ruimschoots de tijd om bij eventuele problemen een afspraak met ons te maken. Slim bekeken!

Hoe werkt de test?

Stap 1: Draai minimaal 3 radiatoren helemaal open.

Stap 2: Zet de thermostaat op 25 graden.

Stap 3: Laat de thermostaat minimaal een half uur op 25 graden staan. Worden alle openstaande radiatoren binnen dit half uur goed warm? Dan kun je met vertrouwen de koude periode in.

 

Wat als de radiatoren niet goed warm worden?

Worden de radiatoren maar gedeeltelijk warm of helemaal niet? Hoor je rare geluiden of geeft het display een onbegrijpelijke melding aan? Misschien kun je ook deze zelf oplossen. Bekijk dan eerst ons blog: tien tips bij storing van de CV-ketel. Soms is het maar een kwestie van bijvullen of ontluchten. Het kan ook zijn dat de thermostaattemperatuur lager staat dan de binnentemperatuur of dat er ergens een stekker niet goed is aangesloten. Lukt het echt niet om het probleem op te lossen, dan komen wij uiteraard langs om de storing te verhelpen.

Bekijk de meest gestelde vragen

Toch nog een vraag? Neem dan contact op

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×